Falsk matematik

I GP idag anges att vänsterpartiet hade 3000 personer i första maj-tåget i Göteborg. De hade de inte. Tåget innehöll ca 1800 personer när det tågade från Järntorget, hunden inräknad. På Gustav Adolfs torg väntade något hundratal personer. I GP idag anges också att socialdemokraterna hade 8400 personer på sitt möte på Götaplatsen. De hade de inte. Tåget innehöll drygt 1800 personer och på Götaplatsen ”väntade” inte som GP anger 6500 personer. Totalt nådde man kanske 4000 personer.

Varför är tidningar (och ofta polis) vara så usla på att uppskatta demonstrationssiffror?

PS: Vänsterpartiet är tyvärr lika goda kålsupare, anger 3500 personer i tåget! Sossarna anger korrekta siffror i tåget, men alldeles för höga siffror för mötet. DS 

3 reaktioner till “Falsk matematik”

  1. Ja, det är märkligt. Jag minns från mitt eget demonstrerande på sjuttiotalet att det var lika illa då. Då spekulerade man förstås i att det var en medveten konspiration mot vänstern, speciellt den egna fraktionen, men numera är jag övertygad om att det är ren och skär brist på kompetens!

  2. Socialdemokraternas egna siffror om antalet deltagare i demonstrationståget – drygt 1 800 -var i år helt korrekta. Sedan några år tillbaka hittas kanske en smula oväntat de mest sanningsenliga demonstrationssiffrorna för alla partier i Proletären!

  3. Samma sak i stockholm misstänker jag. Siffrorna var knappast så stora som det stod i tidningarna. Men jag har ju inte räknat förstås…. 😉

Kommentarer är stängda.