Socialdemokratisk dubbelmoral i trafikpolitiken

Kanske kan Göteborg införa trängselavgifter, rapporterar Ekot idag. Lysande! Det socialdemokratiska kommunalrådet Annelie Hulthén förklarar varför socialdemokraterna är negativa till trängselavgifterna men kan tänka sig att finanisera nya motorvägar med avgifter: ”trängselavgift är ju något annat än bompengar på en bro eller en motorväg”.

Antingen är det hon säger falskt eller en logisk självklarhet. Paradoxen är ju att SAP tydligen anser att det är helt OK att fortsätta främja bilismen med hjälp av avgifter från bilisterna själva, men helt negativa till att använda samma avgifter för att stävja bilismens negativa följder. Trängselavgift och bompeng är två sidor av samma mynt. Vilket man föredrar säger allt om hur trovärdig man är som miljöpolitiker. 

Alltså, gärna klimatpolitik men först en rejäl motorväg!

4 reaktioner till “Socialdemokratisk dubbelmoral i trafikpolitiken”

  1. Någon borde ta de ledande socialdemokraterna i Göteborg vid handen och leda ned dem till Korsvägen en vardagseftermiddag kring fyra-fem så de får se eländet av idag. Sedan kan de få förklara hur de tänker sig att staden ska kunna växa och utvecklas med tanke på hur illa det redan är. Det duger inte att gnälla på att regeringen inte skjuter till pengar till stora trafiklösningar – man får göra det man själv kan också. Trams.

  2. Lite småfestligt ändå att det verkar vara Kd (ja, vi är många som fortfarande minns det något feltajmade bensinskattesänkningsförslaget …) som driver på för trängselskatt och utbyggnad av kollektivtrafik i Göteborg. Jag lyssnade på Martin Hellström, kristdemokraten som driver motionen om trängselskatt i kommunfullmäktige, häromveckan. Han var den grönaste borgerliga person (förutom möjligen Anders Wijkman) jag har hört på länge.

Kommentarer är stängda.