Begravd och återuppstånden

Igår den 5 juni begravdes Yves Saint Laurent och därmed försvann definitivt skaparen av Rive Gauche. YSL anses ha varit den modeskapare som förvandlade kvinnan till ett modesubjekt, från att ha varit ett modeobjekt. YSL började använda svarta mannekänger, han formgav byxor, kostymer och smoking för kvinnor och hans kläder från 1960-talet känns fortfarande väldigt moderna och funktionella. En föregångare. 

Idag den 6 juni återuppstår Vänstra Stranden. VS har tänkt färdigt. Någon modeblogg lär VS aldrig bli, men kanske kan något litet av YSL:s funktionella elegans och jämlika elitism inspirera posterna framöver.

8 reaktioner till “Begravd och återuppstånden”

 1. Välkommen tillbaka VS! Ska bli lika intressant som alltid att läsa dina kommande alster.

  Själv har jag förutom ett eller annat tillfälligt infall haft mer eller mindre bloggtorka i snart ett år… får se hur bloggandet utvecklas…

  Mr T

 2. Välkommen tillbaka! Ser fram emot att åtnjuta frukterna av dina funderingar.

  Är det någon mer än jag som kommer till att tänka på den tecknade barnfilmsfiguren Professor Baltasar, som i varje avsnitt ställs inför ett svårt problem? Han funderar och funderar och funderar, och TILL SLUT kommer han på en lösning. Triumferande går han fram till sin komplicerade manick och drar i en spak, alltid samma spak, och ut kommer tre droppar av ett elixir som utgör den genialiska lösningen på problemet…

 3. så trevligt! Jag ser fram emot nya inlägg som får mina tankar att rotera igen 😉

  Det har varit lite tomt…

 4. Tja, vad skall man säga. Det är bara att buga och ta emot. Vem blir inte glad av att vara efterlängtad.

  Jag får fundera på det där med professor Balthazar… ibland känner jag mig snarare som professor Kalkyl! 🙂 (behöver räddas i sista sekunden eftersom jag djupt försjunken i något spännande problem är omedveten om farorna i närheten)/VS

 5. Fantastiskt att ha dig tillbaka! Jag befarade att Vänstra Stranden, likt Kiribati inom en snar framtid, försvunnit under vattnet till följd av klimatförändringarna.

Kommentarer är stängda.