Stoppa FRA-lagen nu!

Favorit i repris. Kan bara rekommendera Oscar Swartz artikel på SvD-Brännpunkt idag. Och gå in på www.stoppafralagen.nu och visa ditt stöd. Aldrig någonsin har kontrollen av vårt privatliv varit mer hotat – tack vare att vi nu alla använder oss av elektronisk kommunikation. FRA talar inte sanning när de påstår sig vilja ”ta tillbaka” en kontroll de haft. Ingen kunde kontrollera våra brev, samtal, boklån eller tidningsläsande förr eftersom dessa aktiviteter inte skedde elektroniskt. FRA har aldrig haft den kontroll de nu försöker skaffa sig.

Motivet om terrorism kan rimligen legitimera vilka inskränkningar som helst. Om det är motivet så förstår jag inte varför regeringen inte gör som Castro gjorde på Kuba förr: förbjud datorer, övervaka medborgarna med kvartersvärdar och låt bara partimedlemmar utbilda sig. Eller tag lärdom av Sovjetunionen. Terrorismen var icke-detekterbar där. (Den som inte utövades av staten alltså…) 

En gång fick jag nästan jobb på FRA – fast jag sa nej. Undrar om de eller jag borde ångra sig 🙂

3 reaktioner till “Stoppa FRA-lagen nu!”

 1. 1984 skrevs långt innan detta år
  Då ansågs det att ”storebror”teorierna om övervakning och kontroll aldrig skulle kunna hända.
  Idag är detta fakta o sant!!
  Kontrollen av civila kommer bara att öka mer o mer,övervakningen har redan blivit vardagsmat.
  när ska riksdagen rösta igenom att ett chips monteras in på alla så att varje steg vi gör kommer att kontroleras…1984 var ingen fiction
  nä idag är det så våra liv kommer att bli i framtiden….allt man kan säja är fy fan!!!
  Till riksdagen kan jag bara såja,lyssna på ert samvete o inte på partipiskan M

Kommentarer är stängda.