Individualiserad religion

Individualismen gör allt större avtryck även bland USA:s kristna. Fler och fler snickrar sin egen teologi, snarare än accepterar sin kyrkas.

Så skriver Dagen om en undersökning av amerikanska kristnas syn på sig själva och andra. Intressant läsning om religion och teologi i stark förändring i USA. Läs mer här.

3 reaktioner till “Individualiserad religion”

  1. Jag har nu läst artikeln. Men inte undersökningen. Kan man inte läsa den också som en tolerans och respekt för andras tro? Samfudnsbyten i USA är vanliga; man är pragmatisk, inte dogmatisk. Men att respekten för andra religioner nådde den magnituden trodde man inte.
    Kluven till materialet, men att var och en söker vägar för att forma sin tro verkar lite spännande, vad säger du?

  2. Så det ska vara, med andra ord. Har inga problem med folk som har en personlig relation till den gud de nu tror på, det är när man försöker göra politik av religion det skiter sig.

  3. Jag tolkar också undersökningen i termer av ökad tolerans. I grunden positivt, ssk för amerikansk politik som varit så influerad av religion. Obama betonade i sitt installationstal också att USA bestod av många religion, samt av ”non-nelievers” vilket jag tror är en viktig markering./VS

Kommentarer är stängda.