EU vill att du super mer!

I den utmärkta tidskriften Riksdag och Departement nr 4/07 meddelas idag att EU-parlamentet vill lägga fem miljarder kronor på att öka marknadsföringen av vin till Europas konsumenter. Anledningen? Överproduktion i Europas vingårdar. Just nu används dessa pengar till att göra etanol av det överblivna vinet – en avsevärt mycket rimligare resursanvändning.

Jag anser att det är stötande av EU-parlamentet att initiera en ytterligare ökning av alkoholkonsumtionen i Europa. Marknadsföringen skall visa på ”vinets hälsobringande effekter” och locka nya konsumenter. Vi skall alltså öka på antalet levercirrhoser, rattfyllon och alkoholskadade ungdomar för att den tyska och franska vinindustrin inte skall gå back. Man tar sig för pannan.

3 reaktioner till “EU vill att du super mer!”

  1. Det är väl så det är… Allvarligt talat, på 70-talet hade det varit en relevant fråga: Hur ska vi minska kapitalets makt? Idag är det ingen relevant fråga. Vin är gott, det är synd om alkisarna men vi gillar ju kapitalismen, finns inget annat samhällssystem, bara att ta sedan dit man kommer: världen.

  2. Hej min vän.

    Bra inlägg !!!!

    Det blev lite fel på din länk när du lämnade inlägg hos mig. Lägger upp dig på min bloggroll (bloggvänner ?)

    Allt gott från Sandared

Kommentarer är stängda.