Ferry + Dylan. Wow!

Bryan Ferry + Bob Dylan = sant! Så underbart. Enligt Kulturbloggen kommer Bryan Ferry (Roxy Musics sångare om han inte är bekant) med en en hel skiva Dylan-tolkningar. Ferry har tidigare (2002) kommit med en singel på vilken ingår ”It’s all over now, baby blue”.

Roxy var sin tids mest intressanta musikgäng – Bryan Eno, Phil Manzanera, Andy MacKay och Graham Simpson fanns också med i gruppen. Tyvärr tycker många att de var som bäst från LP:n ”Siren” och framåt. Det tycker inte jag. ”2HB” och Ladytron” får mig fortfarande att gråta (första plattan). För att inte tala om hela albumet ”For your pleasure” som är helt suveränt (andra plattan). Jag försökte länge uppnå Enos ljudbilder med hjälp av de egna keyboarden, pedaler, ekomaskiner och rullbandspelare. Det fanns ögonblick när man närmade sig…

Nå, Bob Dylan är ju inte så dum han heller. Så kombinationen Ferry och Dylan lär bli lysande.

7 reaktioner till “Ferry + Dylan. Wow!”

 1. Håller med – gammal Roxy med Eno är klart bäst. Han har gjort mycket bra den gamle Eno – hade ju varit kul om det hade varit han som hade spelat in lite Dylan-låtar i stället för Ferry… Men han har väl fullt upp med att producera Coldplay…

  Snart bara en månad kvar till Dylan i GBG förresten!

  don Tomaso

 2. Påminner mig om ett inslag i radioprogrammet Christer, där en lyssnare hade som partytrick att sjunga låtar på Brian Ferrys sätt. Dylans låtar framförda av Ferry måste bli en upplevelse.

  (Kanske bör jag tillägga att jag också gillar Roxy Music. Men att Dylan och Ferry båda är sångare med karaktär, ganska olika sådan, kan man inte komma ifrån.)

 3. Bryan Ferry sjöng för Bob personligen när Dylan fick Polarpriset i Stockholm. En sällsam upplevelse. Aldrig lyssnat på Bryan Ferry, desto mer på Bob Dylan. (Husgud.) Men jag gillar skarpt hans version av A Hard Rain’s A-Gonna Fall, som sägs vara någon sorts drift med Dylan. Ytterligheterna möts – eller nåt.

 4. Kul att så många delade min uppskattning också av Roxy och av Ferrys musikaliska projekt.

  För mig blev Ferrys tolkning av A hard rain ingången i den låten. Den är är rätt kul.

  Ferry har ju också med bravur gjort sina egna tolkningar av en lång rad klassiker, både gamla och nya. Man kan väl säga att det är en slags mix av engelsk dandy och Bloomsburygruppen han tillför. Härligt, tycker jag.

Kommentarer är stängda.