Fel recept?

Den nya regeringens recept:

Först höjer vi a-kasseavgiften till det dubbla, sänker ersättningen till hälften och sedan gör vi medlemskapet i a-kassan obligatoriskt. Därutöver tar vi bort möjligheten till a-kassa för de som just avslutat en högskoleutbildning, skippar bostadsbidraget för studenter och tar bort 25:4 behörigheten till högskolan. Och vi stryper bostadsbyggandet och överför resten av hyreslägenheterna till privatägande.

Och sedan talar regeringen om fler jobb, innovativ miljö och om att främja kunskap. Jag begriper inte hur det receptet skall ge det tänkta resultatet. Någon annan som begriper?

3 reaktioner till “Fel recept?”

  1. Alliansen var ganska tydliga före valet med att de ämnade sänka a-kassan och införa obligatorium. Det var bara det att väljarna valde att inte bry sig om dessa hot utan blint trodde att Reinfeldt var något fräschare än Persson. Så går det när man röstar på yta snarare än innehåll.

  2. Marie Demker,

    Det är mycket enkelt. Bidrag leder till inlåsning.

    Om man tjänar lika mycket på att vara arbetslös som att ta ett jobb och du dessutom kan bo kvar så klart att många väljer arbetslöshet. A-kassan blir då en medborgarlön. Och ingen, vid sina sinnens fulla bruk, kan väl argumentera för att medborgarlön skulle bidra att fler vill försörja sig själva.

Kommentarer är stängda.