Lägg ned Aktuellt!

Tänkte mig inte för, kom hem sent, satte på Aktuellt. Trodde jag skulle få se nyheter. Vad har Aktuellt? Jo, ett reportage om hedersvåld och sedan ytterligare ett reportage om arbetshandikappade med en CP-skadad läkare i studion. Det var verkligen droppen. Regeringen har ju bara backat från en av sina viktigaste principer, USA ställt sex Guantanamofångar inför rätta för 11/9 och yrkat på dödsstraff, Östra Timors president Horta utsatts för ett attentat och svävar mellan liv och död, Obama gått upp i ledning i primärvalen, Stockholm haft bankrån och Zürich en konstkupp till ett värde av en miljard för världsberömda målningar. Men allt det där begriper man ju utan ”fördjupning”. Eller?

Lägg ned Aktuellt. Nu.

2 reaktioner till “Lägg ned Aktuellt!”

  1. Det verkar inte som om Aktuellt har bättrat på sig under tiden jag varit borta. Överlag känns det som en ankdamm som vill konkurrera med kvällspressen?!

    Att DN sen har trillat under all kritik, imho, i alla fall det jag läser på nätet kanske är samma trend?

    Tänk om man kunde få bra kvalisort på nyheter på kvällstid – det är svårt här borta i USA med men här finns det iaf minst 4 nyhetsrapporteringar i lika många kanaler så man kan blanda och fåp lite allt som möjligt.

    Det är nog så att CNN, Al-Jazeera och BBC plus France 2 är vad som krävs för att täcka in världen. Sedan blir det Rapport och SvD för den svenska delen/VS

  2. Som samhällskunskapslärare måste jag få protestera! Nya aktuellt är nämligen som gjort för att använda i undervisningen: Ett längre reportage med lite analys och studiosamtal och därefter en ordentlig diskussion i klassrummet. Och vips så hade en halvtimma av lektionen försvunnit. Men visst, något nyhetsprogram är det ju inte längre. Som tur är kan man ju alltid trösta sig med Rapport 21.30 på SVT24.

    Jojo, men då kan väl Aktuellt gå i UR! 😉 /VS

Kommentarer är stängda.