Fördomar växer i oväntad mylla

Jag är 54 år och några av mina väninnor funderar på om de inte hellre vill leva med kvinnor. De är besvikna på män. Traditionella könsroller står dem upp i halsen. De är less på sexet. Det är bara in–ut och när mannen fått utlösning är det slut./Svd 080214

Känsliga tillfällen har varit när Linda skulle introducera pojkvänner. I början fanns rädslan att pappa Kjell skulle stöta på dem. Hon visste ju att han gillar yngre killar./ SvD 080211

Ovan ser ni två citat från Svenska Dagbladets serie om homosexualitet. Läs dem gärna en gång till och fundera på vad där står.

Det översta citatet kommer från erfaren sexolog. Hon menar att en kvinna borde vilja sex med kvinnor eftersom män beter sig illa i sängen. Personligen hör jag ofta kvinnor tala om hur ”jobbigt” det är med ”krav” på sex. Tror ni att sexologen föreslagit att män borde ha sex med män för att de är så trötta på kvinnor som motvilligt går med på 10 minuters ut-och-in när man skall sova?

Det andra citatet blir intressant om vi vänder på könsrollerna. Tänk er en kille som inte vågar presentera sina flickvänner hemma eftersom hans pappa ju ”gillar unga tjejer”. Hade den pappan framställts som en hjälte?

Fördomarna frodas i vad som ser ut som öppenhet och tolerans.

En tanke på “Fördomar växer i oväntad mylla”

  1. Tänk vad enkel världen hade varit om man kunnat välja vem man skulle bli förälskad i. Men det kan man inte. Jag blir alltid lika förvånad när jag ser vuxna människor resonera som om man kunde det, som den sexolog du citerar. Nu kan man förvisso kanske lättare välja sina sexuella partners, som man ju inte nödvändigtvis måste vara kär i, om man nu har turen att hitta dem som är villiga att ”ställa upp” på ens villkor. Men även då kan de irrationella, icke valda känslorna komma och ställa till det för en mitt i alltihop.

    Nej att låta kärleken och relationer vara en del av ett politiskt projekt det tror jag inte på./VS

Kommentarer är stängda.