Beautiful Blogger Award

Jag har blivit nominerad till Beautiful Blogger Award, ett slags hedersomnämnande som man sänder vidare till andra bloggare man tycker är förtjänstfulla på ett eller annat sätt. Det är statsvetarkollegan Björn Johnsson med Stardusts blogg som haft vänligheten att plocka med just mig. Tyvärr kan jag därmed inte nominera honom tillbaka! Hans blogg är dock ytterst läsvärd. Jag tänker inte heller nominera Ulf Bjereld – jävet är extremt – men rekommenderar gärna läsning. Men nu skall jag ju faktiskt nominera sju andra bloggare också. Jag väljer att plocka några olika äpplen ur korgen. Och sedan berätta sju intressanta saker om mig själv (det avgör ju ni kära läsare…).

And the nominees are….

1. Storstad. Marika Lindgren Åsbrink skriver smart, tungt, ärligt, tufft och angeläget. Alltid informerad, kunnig, logisk, välformulerad och vass. Oftast med hjälp av den ack så effektiva empirin. Första bloggen jag läser när jag sätter mig vid datorn. 

2. Finistère. Här skriver författaren Bodil Malmsten. Kanske inte en alldeles vanlig blogg. Jag läser den med ojämna mellanrum, oftast när jag behöver lite upp-och-hoppa. Jag blir så himla glad av att läsa alla sorgerliga saker som Malmsten skriver. (Extramaterial: Det är Sören Holmbergs förtjänst att jag läser Bodil Malmsten alls. Han gav mig hennes dikter i disputationspresent. Sedan var jag såld.)

3. Henrik Ekengren Oscarsson. En statsvetarkollega som tagit tredje uppgiften på största allvar. Hans blogg är ett helt eget open university. Här finns massor att hämta även kolleger emellan. Inte sällan börjar ett korridorsamtal med Henrik med repliken: – Jag läste på din blogg att…

En kombination av Oscarsson och Lindgren Åsbrink är rena medborgarskolan.

4. Tankar i natten. Här skriver Leo Holtter, som är kyrkopolitiskt aktiv i Öppen Kyrka, med en kyrklig/kristen bias. Lite smått och gott om livet norr om Stockholm. Roligt, och ibland ytterst allvarligt.

5. Ett hjärta rött. Här skriver Ilse-Marie, mest om sjukförsäkringsfrågor. Att följa denna blogg innebär att man får en djup kunskap om vilka faktiska konsekvenser de förändrade villkoren i sjukförsäkringen fått. Här finns en påläst och energisk person som knyter samman texter och argumentation på ett mycket övertygande sätt. Och tar en hel del fina bilder också!

6. Sociologisuget. En kollektivblogg med alla möjliga (och omöjliga) vinklar från och till sociologi! Känns som att kliva in mitt i ett studentfika på universitetet. Uppfriskande.

7. Och, till slut, Philosophical Comment där filosofen Christian Munthe diskuterar både medicinsk etik, moralfilosofi och politik med ojämna mellanrum (och ibland i ganska omfattande poster). Insiktsfullt och utmanande!

Så var det sju intressanta saker om mig själv.

1. Slutade skolan när jag var 16 år och började arbeta samma sommar. Året efter var jag landets yngsta fackklubbsordförande då jag varit med och bildat klubb på dåvarande annonsbyrån Annons-Krantz i Göteborg.

2. Varit med vid njurtransplantation som åskådare (living donor). Fick möjligheten då jag arbetade som läkarsekreterare på transplantationsenheten vid dåvarande Sahlgrenska sjukhuset. (Ja, jag svimmade. Bars ut och gick in igen när jag kvicknat till.) Sedan dess övertygad organdonator.

3. Jag har firat julafton i direktsändning eftersom jag i slutet av 1970-talet var med om den stora Närradiosatsningen i Göteborg. Prata och spela skivor. Blev en hejare på att tona in och ut musiken vid mixerbordet.

4. Spelade klaviatur i ett symfonirockband. Idel manliga musikerkolleger ansåg dock att min klassiska pianoutbildning var ett problem. Jag tror inte de tyckte detsamma om min förebild Rick Wakeman.

5. Är en ensamvarg. Fast det är det ingen som tror. Beundrar Simone de Beauvoir, Graham Greene och Katherine Hepburn.

6. Har en obesvarad kärlek till schack. Tillbringat många Pariskvällar under 1990-talet i förtvivlade försök att slå datorn. No way.

7. Läste år 1996 Mitt förnamn är Ronny och grät. Kände igen snart sagt varenda rad. Rekommenderas.

Snipp snapp slut.

6 reaktioner till “Beautiful Blogger Award”

  1. Njae, den var nog för dyr. Det var stråkmaskin och rätt vanlig synth som gällde. Jag gillade att lägga kaskader av stråkar med vibrato… följt av lite hammondsound från synthen.

    Varsågod – läser dig ju gärna!

    VS

Kommentarer är stängda.