Peter Örn avgår

Idag meddelas att Peter Örn avgår. Enligt flera medier har ”jakten” pågått en längre tid och kritiken har även kommit inifrån företaget. Jag har här kritiserat såväl det nya programutbudet i P1 som Peter Örns förmåga att försvara förändringarna. Enligt pressmeddelandet har styrelseordförande Ove Joansson och Peter Örn olika uppfattningar om det framtida arbetet – men vad det egentligen betyder är ju svårt att veta.

Kan vi kanske få en VD på SR nu som sätter journalistiken främst även när det skall sparas, en som värnar public service och en som hävdar kvalitet som en konkurrensfördel på den mediemarknad vi ser växa fram? Jag håller tummarna.

2 reaktioner till “Peter Örn avgår”

  1. Är det inte en oerhört liten andel av programutbudet i P1 som förändrats? Jag förstår inte riktigt kritiken, men så är jag inte heller P1-lyssnare (lyssnar i stort sett bara på Sommarprogrammen) – så jag borde väl egentligen inte uttala mig. P3, den kanal jag främst lyssnar på, har blivit bättre sedan årsskiftet än den var innan.

    På ett sätt är det förstås en ”liten del” som förändrats, men det är dels en stor förändring dels har det skett i en och samma riktning: nivellering. Programmen Jonas val, Stil, Lantz och Medierna/Publicerat håller inte tillräckligt hög nivå. Beror säkert också på resurser – dessa program har blivit billiga på alla sätt. Dessutom sänds nu fler repriser och program som Lunchekot och Studio Ett har tunnats ut. Fokuseringen försvinner och utvecklingen mot en skvalradio med prat är snabbt på väg. Tyvärr. Roligt att P3 blivit bättre, kanske har man försökt satsa på samhällsprogram där för att nå unga människor./VS

  2. Jag vill ha Bo Strömstedt som VD för SR. Ålder är bara en social konstruktion.

    Jojo, skulle väl sitta fint. Drömma kan man ju alltid./VS

Kommentarer är stängda.