Svensson är inte längre en Svensson

Nej, återseendets glädje infann sig inte när jag idag åsåg ”Svensson, Svensson” (återkomsten…) på SvT 1. Familjekonstellationen har nu blivit helt osannolik. Vilket folkpartistiskt kommunalråd skulle leva familjeliv – med vuxna och utflyttade barn – med en långtidsarbetslös vane-sosse som finner sitt största nöje i att hoppa i en hoppborg, äta popcorn till frukost och spela TV-spel på nätterna eftersom han ju ”ändå inte har något jobb”. Nej, dåtidens Svensson hade uppenbara likheter med Medelsvensson. Men Allan Svensson idag jobbar kvar på posten – men har fått flytta in till terminalen – eller går en AMS-utbildning för att få gymnasiekompetens, har jobb som busschaufför eller vikarierar för en föräldraledig 36-årig tvåbarnsmamma på IKEAS lager.

Och allvarligt, hur roligt är det idag att se medelålders män dricka mjölk direkt ur paketet, vägra acceptera dotterns sambo eller köpa hämtpizza när han skall bjuda på middag. På en skala??

2 reaktioner till “Svensson är inte längre en Svensson”

  1. Jag orkade se kanske tio minuter. Vilket kändes som ett fruktansvärt slöseri på tid. När man tänker på hur kul det faktiskt var när det begav sig blir det rent av tragiskt.

    Jo, faktiskt. /VS

  2. Det jag inte fattade var om Reuter tillhörde Folkpartiet eller om hon var oberoende kandidat eller liknande? Hon säger bara att hon röstade på Folkpartiet, men det verkar knappast som hon är med i partiet. Väldigt förvirrande. En annan sak som är förvirrande är att hon sitter i kommunfullmäktige (hon är inte kommunalråd om jag förstår saken rätt) och tvingas därför hoppa av sitt ordinarie jobb. I Göteborg är ersättningen för att sitta i KF knappast så hög att man har råd att leva på den, och i Örebro borde den vara ännu lägre.

    Jag drog slutsatsen att hon var folkpartist pga hennes angivande av parti. Men det sades aldrig rakt ut. Jag uppfattade också att hon var kommunalråd eftersom Allan menade att hon kunde bestämma något om vägbyggen samt just att hon jobbade heltid. Men kunskapen om politik är väl inte alltid så utbredd…/VS

Kommentarer är stängda.