Bush lägger veto mot sjukförsäkring

Den amerikanske presidenten Bush säger att han, trots att hela representanthuset röstat för, avser att lägga in sitt veto mot en fortsättning på de särskilda pengar som har gett barn i fattiga familjer tillgång till sjukvårdsförsäkring. Kostnaden är ca 35 miljarder dollar på fem år, ungefär motsvarande summa som Bush har äskat för att fortsätta kriget i Irak i år. Presidenten menar att en fortsättning av programmet skulle öppna för en hälsovård som kontrolleras av staten. Något som således vore olämpligt.

George W. Bush s’oppose à une extension de l’assurance-santé à des millions d’enfants
LE MONDE | 02.10.07

© Le Monde.fr

2 reaktioner till “Bush lägger veto mot sjukförsäkring”

  1. Ja, hemska tanke att vård skulle vara en mänsklig rättighet och inte en vara! Synd att det ”tänket” inte nått fram hit än. Jag menar, nu har vi ju en massa akutsjukhus och liknande som bara sitter och genererar vård utan vinst!

Kommentarer är stängda.