Många under 30 år läser bloggar

Bara en liten ljusglimt i regnet: Var på årets SOM-presskonferens idag (SOM-institutet vid Göteborgs universitet presenterar 2007 års SOM-survey för allmänhet och journalister) och fick del av den glädjande (?) nyheten att av alla 15-29-åringar så läste 36 procent bloggar minst en gång i veckan. (Annika Bergströms kapitel)

Avseende bloggläsningen finns det ingen påtaglig skillnad mellan kvinnor och män, och det är enbart de med påtagligt kort utbildning som skiljer ut sig genom att läsa mindre blogg än övriga. Och bredband underlättar, men det visst vi ju.

Jämlikheten är således hygglig i bloggvärlden!

Läs mer på www.som.gu.se

3 reaktioner till “Många under 30 år läser bloggar”

  1. Jag skummade en tidigare rapport från Bergström, men tyckte att hon missade en del av poängen med bloggar genom att behandla dem som ett massmedium. ”Läsa” känns som fel verb för att beskriva vad jag gör just nu.

  2. Om detta håller jag helt med – hon visade inte heller ngn förståelse för bloggfenomenet på presskonferensen. Istället antydde hon att bloggfenomenet, särskilt i dessa dagar, var mycket övervärderat: “idag kan man ju tro att varenda människa har en blogg, men så är det ju verkligen inte” var vad hon sa./VS

Kommentarer är stängda.