VS predikar i St Jakob

Imorgon är det dags! Jag predikar i St Jakob, på Kyndelmässosöndagen. Kyrkoårets text är den klassiska från Lukasevangeliet om hur Jesus bärs fram i templet, men jag tar också avstamp i söndagens namn – kyndelsmäss är ett fornnordiskt begrepp som betyder ljusmässa. Den firades troligen i avsikt välkomna vårens bleka ljus som blir alltmera påtagligt för var dag. Söndagen är också Jungfru Marie Kyrkogångsdag. Kyrkoårets tema för söndagen är ”Uppenbarelsens ljus”. Av dessa många trådar försöker jag att skapa ett mönster.

Mer om gudstjänsten kan du läsa här. Om Metodister kan du läsa här och här. Och vår käre pastor Lasses blogg finns här. Pastor Anne har ingen blogg – ännu?

5 reaktioner till “VS predikar i St Jakob”

  1. Ser verkligen fram emot detta! Men först blir det St Jakob IRL och inspelningsknappen är aktiverad. Det är ju försent nu att säga ”jag håller tummarna” – men så känns det! /C

  2. Du var strålande! Budskapet gick fram och jag menar det jag sa; det är en utmaning att i veckan som ligger framför få se hur detta påverkar mitt liv! Tack! /A

  3. Jag vill tacka både er som skrivit så fint här ovanför och andra som kommenterat min predikan. För mig var det hedrande att ges möjligheten, om det gav andra uppmuntran och hopp är jag väldigt glad./VS

Kommentarer är stängda.